Prijazno orodje za e-poštni marketing

Kako pridobiti bazo naročnikov?

Zakonodaja nas v marsičem omejuje, a vseeno ni tako brezupno. Obstaja mnogo uspešnih in učinkovitih načinov, kako pridobiti zainteresirane bralce.

1. Dodajte obrazec za prijavo na svojo spletno stran

Obrazec za prijavo naj bo prvo, kar storite. Ne pozabite na vabljivo besedilo: če imate veliko prejemnikov, se pohvalite s številko, in seveda povejte, kaj pridobijo s prijavo.

Primer: Bodite na tekočem z novicami o e-mail marketingu in se pridružite 5.000 zadovoljnim prejemnikom naših e-novic!

2. Povabilo k vpisu iz dobrega članka

Pišete članke, ki jih obiskovalci z veseljem berejo? Potem to izkoristite in bralce povabite k vpisu na e-novice (pri tem ne pozabite dodati, da bodo v e-novicah deležni takih in še boljših člankov). Priporočamo, da obrazca ne dodate le na dno članka, ampak ga – za tiste bolj lene – dodate že pri kratkem povzetku članka.

3. Povabilo k prijavi po opravljenem nakupu

Obiskovalcem je bila ponudba na vaši strani očitno zelo všeč, saj se drugače ne bi odločili za nakup. Izkoristite to! Po koncu nakupa in v e-poštnem sporočilu, ki ga pošljete kot potrdilo o oddani pošiljki, kupca povabite še k vpisu na e-novice. Pri tem ne pozabite poudariti vseh razlogov, zakaj bi to storili (obljubite jim npr. dodatne ugodnosti).

4. Ponudite nekaj brezplačnega ali priredite nagradno igro

Večina uporabnikov nima zadržkov pri vpisovanju svojega e-poštnega naslova, če imajo le možnost kaj dobiti v zameno. Pripravite lahko brezplačno e-knjigo ali organizirate nagradno igro. Možnosti je neskončno.

5. Povabite k prijavi prek različnih družabnih kanalov

Izkoristite svojo Facebook stran ali Twitter in privržence povabite k prijavi na e-novice. Ne pozabite: dajte jim razlog za prijavo.

6. Oglašujte in testirajte

Če vaša stran nima nobenega obiskovalca, lahko vzpostavite vse mogoče načine prijave, a učinka ne bo. Najhitrejši način pridobivanja obiskovalcev je oglaševanje na Googlu. Vsaj na začetku lahko nove naročnike zbirate na ta način, obenem pa lahko naval obiskovalcev izkoristite tudi za testiranje. Pripravite različne vstopne strani, z različnimi tekstovnimi in oblikovnimi pozivi k prijavi. Tako boste hitro pridobili nove bralce, sproti pa boste tudi ugotovili, kakšen način vabila je najuspešnejši.

Pusti komentar

(0 komentarjev)